cheng hsin nijmegen | zen tai chi chuan martial arts school
NL | ENG
Welkom Lessen Workshops Cheng Hsin Media Over ons Sport en Bedrijf
tai chi nijmegen taiji tai chi chuan taijiquan picture

“Be still as a mountain, move like a great river”

Tai Chi Chuan


Tai Chi Chuan (ook wel Tai Chi Ch’uan of Taijiquan) is een van oorsprong Chinese vechtkunst en bewegingsleer gebaseerd op Daoistische principes als “één zijn met jezelf en je omgeving”, “het zachte dat het harde overwint” en “het doen, zonder te doen”.


Tai Chi Chuan voor gezondheid, bewustwording en als vechtkunst

Je kunt Tai Chi Chuan om uiteenlopende redenen beoefenen. De langzame, aandachtvolle Tai Chi bewegingen zijn geschikt om een veel beter lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Tai Chi Chuan leert je te ontspannen, te aarden en als één geheel vanuit je centrum te bewegen. Het is bovendien een vorm van meditatie of mindfulness in houding, beweging en interactie met een positieve werking op je fysieke en mentale gezondheid, vitaliteit en ontspanning. De beoefening van Tai Chi Chuan kan ten slotte ook gericht zijn op het ontwikkelen van meesterschap en effectiviteit binnen de vechtkunst. Bij Cheng Hsin Nijmegen hebben we ruime ervaring met al deze aspecten van Tai Chi Chuan.


Tai Chi Chuan vormen

In de lessen en workshops kun je diverse Tai Chi bewegingsvormen leren:


In de Tai Chi Chuan lessen en workshops werken we naast de vormen ook aan de principes van Zen Body Being, Efffortless Power en Effectieve Interactie, waarbij we in lichte partneroefeningen vaardigheden oefenen als luisteren, meegeven, accepteren, voelen en volgen.


De lessen en workshops staan open voor zowel beginnende als gevorderde en verdieping zoekende Tai Chi Chuan beoefenaren en leraren.


Daarnaast geven we aangepaste cursussen, workshops, incompany trainingen en clinics in Tai Chi Chuan voor bedrijven, sporters en instellingen. We ontwikkelen programma’s en werken voor zeer uiteenlopende doelgroepen, variërend van jongeren, managers en teams, tot ouderen, vechtsporters, revalidanten en mensen met chronische beperkingen.tai chi  taijiquan taiji tai chi chuan
Cheng Hsin Peter Ralston Zen Body Being Zen Contemplatie Tai Chi Chuan Tai Chi Zwaard Effortless Power Effectieve Interactie Art of Effortless Power Cheng Hsin Boksen Boogschieten Cheng Hsin jongeren DVD's tai chi
Bestel de
Cheng Hsin Tai Chi DVD
met Peter Ralston

Enkele Tai Chi bewegingen  met

Peter Ralston

Follow Cheng Hsin Nijmegen